Chłodnik szczawiowy wraz z rzodkiewkami, cebulką i szczypiorkiem

Chłodnik szczawiowy wraz z rzodkiewkami, cebulką i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 12%

    1 szklanka
  • szczaw

    2 łyżki posiekanych, świeżych liśc
  • rzodkiewki pęczek

  • cebula dymka

    (wraz ze szczypiorkiem)
  • ser biały

    200 gram
  • koper świeży

    do dekoracji
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kefir

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczypior wraz z cebula pokroić w drobna kostkę. Rzodkiewki umyc i pokroić w dosyć cienkie plasterki. W międzyczasie maślankę ubić ze śmietaną, np. za pomocą trzepaczki. Do spienionej maślanki dodać pokrojone warzywa i szczaw. Przyprawić do smaku. Biały ser pokroić w kostkę. Na dno talezy umieścić kilka kostek białego sera, na to wlać przygotowany chłodnik(na wierzchu można udekorować świezym koperkiem). Podawać od razu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat