Lukier z piany zaparzonej

Lukier z piany zaparzonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szt
  • cukier

    5 łyżek
  • ocet

    0,5 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cukru, 2 łyżek wody i octu ugotować syrop. Z białka ubić pianę. Sztywną pianę zaparzyć ubijając gorącym syropem. Następnie wstawić naczynie do garnka z wrzącą wodą i ubijać do zgęstnienia piany. Pod koniec dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i ubijając wymieszać z pianą. Gorącym lukrem smarować pierniki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

09.08.2012 20:29
fajny

mirosława4

17.05.2012 14:15
fajny tylko trochę pracochłonny:)

Motorek

07.05.2012 16:28
extra

Seba

02.04.2012 10:13
super

Iwona51

14.12.2011 09:39
smaczne

m1monika

01.11.2011 22:53
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat