Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczarki nadziewane czosnkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
16
czosnek
4żabki
masło
2łyzki
cebula
1
Bułka tarta klasyczna Prymat
2łyżki
natka pietruszki
2łyzki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki nadziewane czosnkiem

nóżki grzybów odcinamy tuż przy kapeluszach, siekamy je w kostke(cebule również) i smażymy razem na masle, dodajemy czosnek przyciśnięty przez praske, bułke tartą i natke. Farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i studzimy. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy je w rozgrzanym do 140ºC piekarniku. Pieczemy około 20 minut. Smakują również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak