Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe
50 dag
groszek konserwowy
marchewka ugotowana
4
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Doprawiamy pieprzem i maggi.W małych pojemniczkach układamy groszek odcedzony z zalewy i pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę oraz rozdrobnione mięso.Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy .Zalewamy przygotowane miseczki z warzywami i mięsem .Ostawiamy do wystudzenia. Wkładamy zimne do lodówki do stężenia.
Można wykorzystac rosół jako podstawa do galarety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.08.2013 16:40
bardzo smaczna wersja galarety
olkaaa 29.05.2013 07:26
muszę spróbować
bartek8585 21.06.2012 17:04
Super sprawa na przyjęcia:)
m1monika 22.04.2012 16:03
smaczna :-)
IlonaAlbertos 29.09.2011 21:58
Lubię taką galaretę
edyta44 14.12.2010 11:11
i bardzo smaczna
ben-ka 14.12.2010 10:24
Super.lekkostrawna,dietetyczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak