Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z pomidorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
boczek wędzony 300 gram
pomidory 2
masło lub margaryna do zasmażk 1/4 kostki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
przecier pomidorowy 5-8 łyżeczek
cukier biały 2 łyżeczki
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z pomidorem

Kapustę umyć i poszatkować - włożyć do garnka, posypać kucharkiem, dodać boczek zalać wodą i gotować na średnim ogniu ok 30 min.
Pomidory umyć - można je sparzyć wodą i obrać skórkę - pokroić na ćwiartki.
Kiedy kapusta zrobi się bardziej miekka wrzucić pokrojone pomidory i dalej gotować (ok. 10 min aż pomidory się rozlecą).
Dodać przecier pomidorowy, posłodzić i dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na rozgrzany tłuszcz wysypać mąkę pszenną i przygotować zasmażkę.
Zasmażkę należy przełożyć do garnka z kapustą energicznie mieszając - tak, żeby z zasmażki nie zrobiły się grudki.
Zagotować i smacznego :) przepyszne z ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 28.01.2011 11:21
pyszności
jolaxa 09.01.2011 17:10
ciekawe
wolochski 04.01.2011 14:17
Pyszne
Wojtek8 18.12.2010 10:18
smaczne
izapozdro 16.12.2010 19:46
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak