Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 sztuka
  • ogórek konserwowy

    1 sztuka
  • śmietana kwaśna

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    6 sztuk
  • koperek

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • jaja na twardo

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć z nich żółtka. Awokado obrać, miąższ pokroić w kostkę i zmiksować ze śmietaną, żółtkami. Ogórka obrać, pokroić bardzo drobno i wymieszać z masą, podobnie postąpić z orzechami włoskimi, dodać posiekaną natką, koperek, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Masę nakładać szprycą w miejsce żółtek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

08.12.2013 22:12
świetna propozycja

IKrakowianka

18.07.2012 19:28
super na śniadanie

Iwusia

05.12.2010 11:47
Bardzo interesujący przepisik :)

linka1312

19.10.2010 20:56
wow kocham avokado

marta639

18.09.2010 12:39
Polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat