Homary duszone w białym winie

Homary duszone w białym winie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe wino

    200ml
  • czosnek

    5 ząbków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Homary rozcinamy na pół na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę dodajemy homary doprawiamy solą i pieprzem podsmażamy przez 5min z jednej i drugiej strony dodajemy posiekaną natkę pietruszki zalewamy białym winem dusimy aż wino wyparuje do połowy dodajemy czosnek dusimy prze 4min podawać od razu z grzankami czosnkowymi lub białym pieczywem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat