Sandacz w sosie pomidorowo-oliwkowym

Sandacz w sosie pomidorowo-oliwkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z sandacza

    500 dag
  • cebula biała

    1-2 szttuki
  • pomidory bez skóry

    30 dag
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sandacza pokroić w kawałki, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę, aby ryba przeszła przyprawami. Następnie obtaczać w mące, jajku i usmażyć na złoty kolor na patelni.
Sos:
Cebulę pokroić w kostkę, oliwki zielone w plasterki, pomidory w ćwiartki. Wszystko to podsmażyć na patelni – najpierw cebule, potem pomidory z oliwkami aż przybierze postać gęstego sosu. Doprawić solą i pieprzem oraz natką pietruszki świeżej. Podawać sandacza polanego sosem z pomidorów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat