Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wątróbka w jarzynach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa
50 kg
cebula biała
3 sztuki
keczup pikantny
4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
1 łyżka
Sklep Prymat
olej do smażenia
mąka
4 łyżki
marchew
0.5 paczki
groszek
0.5 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w jarzynach

cebulę pokroić w talarki i obsmażyć dodać warzywa groszek i marchew i razem dusić przez kilka minut pod przykryciem podlać szklanką wody dodać przyprawy keczup wymieszać i dalej dusić na małym ogniu w tym czasie pokroić wątróbkę na małe kawałeczki oprószyć przyprawami obtoczyć w mące obsmażyć i włożyć do jarzyn dusić razem jeszcze kilka minut podawać z ziemniakami lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak