Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

karp prababci

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
1.5 kg
włoszczyzna
1 porcja
masło
2 łyżki
mąka
1 łyżka
rodzynki
5 dag
migdały
6 sztuk
sok z cytryny
2 łyżki
wino czerwone wytrawne
3/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: karp prababci

karpia umyć sprawić podzielić na dzwonka obraną włoszczyznę pokroić w plastry zalać dwiema szklankami wody dodać listek laurowy gotować na małym ogniu gdy warzywa będą miękkie włożyć rybę i gotować na wolnym ogniu około 20 minut z masła i mąki zrobić rumianą zasmażkę i dodać do wywaru z ryby migdały sparzyć obrać ze skórki i pokroić w piórka rodzynki umyć i razem z migdałami dodać do sosu całość doprawić do smaku sokiem z cytryny cukrem pieprzem na koniec wlać czerwone wino i dusić potrawę na wolnym ogniu jeszcze ok 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak