Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczony boczek

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
1 główka
Musztarda sarepska Prymat
1 do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
2 listki
Sklep Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
1 do smaku
boczek
2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek

Boczek myjemy, nacieramy Kucharkiem, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, zielem angielskim , jedną część boczku smarujemy musztardą na wierzch kładziemy liść laurowy. Boczek rolujemy i zawijamy nitką . Boczek wkładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku o. 2 godzin w temp. 180c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak