Przepis i sposób przygotowania na: pizza szybka i łatwa
CIASTO: Z mąki, oleju, wody, mleka i drożdży zarobić ciasto.Posolić; pozostawić na 15 min. do wyrośnięcia. Rozwałkować; cieńką warstwę ciasta rozprowadzić na blachę wysmarowaną tłuszczem.
PASTA: Wymieszać koncentrat pomidorowy z ziołami prowansalskimi i ząbkiem czosnku. Tak przygotowaną pastą posmarować ciasto na blaszce.
FARSZ: Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki;cebulę pokroić w kostkę smażyć razem na małym ogniu.Paprykę czerwoną i zieloną pokroić a dużą kostkę, dodać do pieczarek. Smażyć do miękkości; doprawić solą, pieprzem, papryką mieloną.Farsz wyłożyć na ciasto. Oliwki odsączyć, poprzekrajać na pół, ułozyć na farszu. Ser zetrzec na tarce, posypać pizze .
Piec w piekarniku o temp.180 stopni ok.25 min..