Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wieprzowina pieczona ze słoniną

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina
1 kg
słonina
4 plasterki
sól
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cebula
1 szt
jabłko
1 szt
smalec
2 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina pieczona ze słoniną

Mięso przed pieczeniem naszpikować cienkimi paseczkami słoniny. Natrzeć solą i oprószyć pieprzem i majerankiem. Obłożyć pokrojoną w piórka cebulą i pokrojonym w ćwiartki jabłkiem. Posmarować dość grubo smalcem, podlać wodą i piec w nagrzanym piekarniku 190 stopni pod przykryciem około 1h20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 13.05.2011 16:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak