CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka razowa

    1 szklanka
  • mąka orkiszowa

    1 szklanka
  • mąka kukurydziana

    1/2 szklanki
  • cukier trzcinowy

    2/3 szklanki
  • jajka

    3
  • sól

    1/2 łyzeczki
  • sok ananasowy

    1/2 szklanki
  • olej z pestek winogron

    niepełna szklanka
  • orzechy włoskie

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1
  • marchewka

    0,5 kg
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę ścieramy na drobnej tarce. Taką ilość aby dała nam 2 pełne szklanki. Wszystkie mąki mieszamy z sodą , proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz solą.
Jajka , cukier i cukier waniliowy ucieramy - możemy dodać kilka kropel olejku migdałowego. Dodawać zmieszane mąki z proszkiem i soda oraz cynamonem. Dodać sok z ananasa i olej oraz wszystko razem zmiksować. Orzechy zmielić. Dodać do reszty razem z starta marchewką . Wszystko zmiksować.
Piec w 180 st. 30-40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

09.07.2011 16:42
może być smaczne ,mógłbym spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat