Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczony udziec

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec
1 kg
marchew
1 sztuka
cebula
1 sztuka
seler
1/2 sztuka
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
słonina
15 dag
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony udziec

Warzywa ścieramy na tarce o grubuch oczkach i mieszamy z musztardą. Powstała masa nacieramy osuszone mięso i na 3-4 dni wstawiamy do lodówki. Po tym czasie szpikujemy słoniną, doprawiamy. Pieczemy 1 godzinę w wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak