Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami i bezową pianką
Z podanych składników zagnieść ciasto,(białka odłożyć do osobnego naczynia). Ciastem wylepić blachę i podpiec na złoty kolor w 190 st.C.
Masa serowa :
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać twaróg i zmiksować na gładką masę. Następnie dosypać budyń w proszku, mąkę, dolać roztopione masło. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, połączyć delikatnie łyżką z masą serową. Połowę masy wylać na podpieczony spód, ułożyć pokrojone brzoskwinie , uzupełnić resztą masy serowej. Piec ok. 50-55 min. w piekarniku o temp. 180 st.C. Na 15 min. Przed końcem pieczenia posmarować sernik pianą ubitą z 6 pozostałych białek z 6 łyżkami cukru i włożyć spowrotem do pieca na 15 min.