Przepis i sposób przygotowania na: placuszki z sosem meksykańskim
Zostawiamy mase na około 15 minut, po tym czasie odsaczamy od niej wode, dodajemy dwa jajka i 1,5 łyzki mąki. Doprawiamy słodka papryką, pieprzem i solą.
Smażymy na złoty kolor.
Na rozgrzanym tłuszczu zesmazamy posiekana cebulke, nastepnie dodajemy pokrojone w drobna kostke pieczarki i kiedy obparuje woda dodajemy mieso.
Kiedy mieso sie uśmazy dodajemy pokrojona w kostkę papryke kolorową.
Blenderem miksujemy pomidory z puszki az masa bedzie jednolicie kremowa, zalewamy nia smazace sie składniki.
Do masy dodajemy ząbek czosnku przeciśniety przez praske, i po 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, kucharka uniwersalnego, kurkumy lub curry, chili i na koniec wsypujemy 1/2 puszki kukurydzy .
Zostawiamy wszystko na około 15 minut na ogniu co jakiś czas mieszajac.
Kiedy sos jest gotowy goracym obficie polewamy placuszki ułozone na talerzu.
Smacznego :)