Botwinka

Botwinka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości schabowe

    0,5 kg
  • marchew

    1
  • seler mały

    1/3
  • pietruszka mała

    1
  • śmietana kremówka

    150 ml
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • jaja na twardo

    w zależności od ilości osób
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar na kości ze schabu. Dodać posiekane warzywa i pokrojoną botwinkę. Gotować jeszcze ok. 20 min. Zagęścić śmietaną z dodatkiem mąki. Zagotować.
Podawać z jajkiem pokrojonym w ćwiartki.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dominique

07.02.2017 20:33
jeszcze nie jadlam

Marta98

29.01.2011 21:01
zupa lata

petronella

20.01.2011 13:51
moja ulubiona zupka:)

Bożena13

11.01.2011 16:34
mniammmm!

Bożena13

11.01.2011 16:34
mniammmm!

sylwiachmiel

06.06.2010 07:30
gotuję taką samą,widze ze to jest popularny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat