Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczony schab z ziołami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
1 kg
czosnek
3 ząbki
szałwia
2 łyżeczki
mięta suszona
2 łyżeczki
bulion warzywny
125 ml
oliwa
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z ziołami

Czosnek drobno siekamy i ucieramy z ziołami, solą, pieprzem i oliwą. Schab myjemy lekko osuszamy i nacieramy marynatą, wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i pieczemy ze wszystkich stron na złoto. Następnie skrapiamy wodą i pieczemy ok. 2 godziny pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu bulionem. Podajemy z kluskami lub pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 09.12.2010 16:40
interesujący ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak