Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Patrycjowy budyń waniliowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
3 łyżki
sól
szczypta
Sklep Prymat
mąka ziemniaczana
100 g
woda
900 ml
żółtko jajek
6
masło
1 łyżeczka
cikier waniliowy
łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Patrycjowy budyń waniliowy

Cukier, sól i mąke połączyć w garnku.
Dodać wodę.
Garnek postawić na palnik ciągle mieszając.
Po utworzeniu tzw. krochmalu dodać masło i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z palnika.
Dodać zółtka, cukier waniliowy, dokładnie połączyć i przez chwilę jeszcze gotować na ogniu, ciągle mieszając.
Gotowym budyniem napełniać miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 12.09.2011 10:15
godny nasladowania
marchewka 10.04.2011 23:47
pyszności!
Szarrikka 08.12.2010 06:44
Palce lizać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak