Likier kakaowy

Likier kakaowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1/2 paczki
  • spirytus

    1/4 litra
  • żółtka jaj

    6 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kakao zaprzyc z niewielka iloscia wody i rozetrzec na gesta mase, wlac letnie mleko, rozmieszac i wystudzic. Zoltka utrzec z cukrem na puszysta mase dodajac rownoczesnie cukier waniliowy. Gdy masa bedzie juz bardzo dokladnie roztarta, nie przerywajac ucierania wlewac stoponiowo mleko z zaparzonym kakao. Potem stopniowo wlewac spirytus i dalej dokladnie i energicznie ucierac, tak aby skladniki dokladnie sie polaczyly. Na koniec przelac do czystej butelki lub karafki i szczelnie zamknac.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

14.12.2011 14:45
Interesujące :)

Krzysztof42

29.06.2011 17:31
nie lubię likieru

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat