Grzanki z migdałami lub orzechami włoskimi

Grzanki z migdałami lub orzechami włoskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerki

    4
  • płatków migdałowych lub posiekanych orzechów włoskich

    3 łyżki
  • cukru

    3 łyżki
  • śmietany 12-proc.

    szklanka
  • masła

    2 łyżki
  • mleka

    0,5 szklanki
  • cukru waniliowego

    opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kajzerki pokroić w kostkę, skropić mlekiem, usmażyć na rumiano na patelni, dodając pod koniec masło. Ułożyć na półmisku żaroodpornym. Płatki migdałów lub orzechów wymieszać ze śmietaną, cukrem waniliowym, jajem i polać polać grzanki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać, aż się zrumienią.

Smacznego !!!

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

28.06.2011 17:31
można by spróbować

Małgorzata80

30.12.2010 17:10
Mam nieodparte wrażenie, że zdjęcia które zamieszczasz pochodzą z gazet, lub książek- wstyd... i żal..

buksiak12

31.08.2010 15:00
fajny przepis

buksiak12

31.08.2010 15:00
fajny przepis

Dorota71

31.08.2010 14:16
super

Dorota71

31.08.2010 14:16
super

Emilia22

31.08.2010 13:14
bardzo apetycznie wygląda

Emilia22

31.08.2010 13:13
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat