Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szybki piernik z bakaliami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa
2 szk
cukier
1 szk
margaryna
25 dag
jajko
4
powidła śliwkowe
2 łyżki
miód
2 łyżki
kakao
2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyzeczka
mleko
1 szk
bakalie
tłuszcz do formy
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szybki piernik z bakaliami

oddzielic zołtka od białek. Z białek ubić sztywna piane. żółtka i reszte składników (mleko letnie)wymieszac miksujac lub ucierajac. dodac piane z białek i lekko wymieszac widelcem na koniec dodac bakalie.wylac na natłuszczona forme.
piec 40 min w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 22.12.2010 12:15
pycha
Małgorzata113 07.12.2010 11:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak