Fasolka szparagowa z kurkami

Fasolka szparagowa z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg fasolki szparagowej zielonej

    25
  • dkg fasolki szparagowej żółtej

    25
  • dkg świeżych kurek

    25
  • ząbki czosnku

    1-2
  • łyżki masła

    2
  • łyżeczki suszonej macierzanki (ew. tymianku)

    1/2
  • łyżeczki mąki ziemniaczanej

    1/2
  • sól, pieprz mielony, odrobina cukru

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę opłukać, przyciąć końcówki, ugotować na półmiękko w osolonym i lekko posłodzonym wrzątku, odcedzić, pociąć strąki na mniejsze kawałki. Kurki oczyścić, opłukać osuszyć. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić na nim posiekaną cebulkę, dodać kurki, posiekany czosnek, macierzankę i rozmaryn, dusić pod przykryciem 10-15 min.. Następnie dodać fasolkę, wymieszać, poddusić jeszcze chwilę aby zmiękła. Mąkę rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, dodać do potrawy, zagotować mieszając, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać na gorąco jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madi356

01.04.2012 21:19
musi być pyszne

Misia90

06.08.2011 05:53
fajne

Marysia

06.08.2011 05:38
fajne

Karolina69

06.08.2011 05:31
fajne

cukiereczek

11.05.2011 09:02
pycha

Monika168

14.11.2010 18:17
wygląda pysznie

anna186

30.09.2010 11:29
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat