Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żur śląski

5.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurek śląski
1 butelka
ziemniaki duże
5 szt
śmietana
150 ml
sól, pieprz
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
2 łyżki
Sklep Prymat
kiełbasa śląska
300 g
jajko ugotowane na twardo
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żur śląski

Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i razem z przyprawami ugotować do miekkosci w 2 l wody.Do ugotowanego wywaru wrzucić pokrojoną kiełbase w plasty i zagotować.Pod koniec wlać zakwas z butelki i podprawić śmietaną,wrzucić ugotowane i pokrojone na ćwiartki jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.04.2011 15:31
wsam raz na święta;)
iga2 06.12.2010 13:12
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak