Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS WĘGIERSKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 4 dag
mąka 4 dag
szklanka przecieru pomidoroweg
śmietana 0,5 szklanki
sól, cukier, papryka
bulion drobiowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: SOS WĘGIERSKI

Drobno pokrajaną cebulę podsmażyć na smalcu, dodać mąkę, zasmażyć, a następnie rozprowadzić przecierem pomidorowym i szklanką rosołu lub wywaru z kostki bulionowej.
Po zagotowaniu dodać śmietane, i przyprawy do smaku.
Sos węgierski można podawać do gorącej kiełbasy, zrazów klusek kopytek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak