Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczeń na sposób sarny

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina
1 kg
ocet
0.2 L
słonina
10 dag
masło
śmietana
tłuszcz
0,5 (jałowca)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń na sposób sarny

cielęcinę spatrzyć lekkim octem,potarłszy i osypawszy poprzednio tł. jałowcowym ( niech tak stoi 3 dni ).Wyjąwszy z jałowca opłukać w tym occie,naszpikować słoniną.Piec polewając masłem a w końcu śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak