Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami na maśle

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1
cebula biała
2
grzyby suszone
25 gram
sól
do smaku
Sklep Prymat
masło
kostka
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami na maśle

Kapustę białą poszatkuj. Cebulę obierz i pokrój drobno. Masło roztop w brytfance. Najpierw delikatnie podsmaż cebulę, potem dodaj poszatkowana kapustę. Duś pod przykryciem parę godzin, od czasu do czasu dolewając wody. Suszone grzyby zagotuj z niewielką ilością wody, by stały się miękkie. Następnie pokrój je i dodaj do duszącej się kapusty. Potrawę dopraw szczyptą soli, zielem angielskim i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak