Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciastka francuskie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
4 szklanki
drożdże
5 dag
margaryna
2 kostki
żółtko jajek
4 sztuki
kwaśna śmietana
1 szklanka
jajko
1 sztuka
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie

Drożdże wymieszać z mąką, dodać margarynę i posiekać nożem, dodać żółtka i śmietanę, posiekać tak długo aż się połączy razem. Rozwałkować i wykrawać lub formować dowolnego kształtu ciastka. Dodać troszkę marmolady na każde. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak