Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sernik w paski

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany
4 SZTUKI
margaryna
1 sztuka
jajko
6 sztuk
galaretki kolorowe
5 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat
cukier
1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik w paski

żelatynę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, studzimy. margarynę ucieramy z cukrem. stopniowo wbijamy po jednym jajku, uważając aby się nie zważyło. dodajemy serki i wlewamy żelatynę. mieszając lekko podgrzewamy, aż masa będzie rzadka. galaretki osobno rozpuszczamy w szklance wrzącej wody. na blaszkę wlewamy 1/5 masy serowej. odstawiamy do stężenia. wlewamy tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki. wlewamy kolejną warstwę serową. czynności powtarzamy aż uzyskamy 10 warstw. ostatnią warstwą powinna być galaretka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.01.2012 10:35
Podoba mi się :)
jolaxa1 26.02.2011 21:34
super
magical66 03.01.2011 08:33
smaczny
MAR3STA 29.12.2010 19:37
świetny
gacopierz23 07.12.2010 11:54
Ładna tęcza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak