Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynką we flądrę :
Rozgrzać na patelni olej z masłem ( raczej sporo- fladry dobrze sie smażą jak są w oleju zanurzone ) .Wkładać rybę na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron .
flądra | 2 szt ( wypatroszona , ze skórą , |
sok z cytryny | 1 sztuki |
sok ze słodkich mandarynek | 2 szt duże |
skórka z mandarynki | 0,5 szt oczyszczona z białego pod sk |
Pieprz czarny grubo mielony Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 0,5 płaskiej łyżeczki |
brązowy cukier | 1 łyżeczka |
masło | 1 łyżka |
mąka do oprószenia | - wg potrzeby |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: