Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierożki z mięsem i kaszą gryczaną

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka
450 gr
olej
1 łyżka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
wrzątek
300 ml
Nadzienie:
mięso pieczone
100 gr
mięso gotowane
100 gr
mięso mielone
100 gr
kasza gryczana
2 szk, gotowanej
grzyby leśne
200 gr mrożone
jajko
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
szczypta
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
szczypta
cebula
0,5 szt
Imbir mielony Prymat
0,5 łyżeczki
Sos imbirowy
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z mięsem i kaszą gryczaną

Mięso mielone przysmażyć z cebulą i grzybami, dodać sól, pieprz, imbir i zioła prowansalskie.
Przestudzić.. Do pojemnika robota włożyć mięso pieczone i gotowane, zmielić, dodać przysmażone mięso z grzybami, oraz jajko i sos imbirowy, wszystko dobrze zmielić.
Zmielone nadzienie wymieszać z kaszą gryczaną.

Przygotować ciasto;
Mąkę wymieszać z proszkiem i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto ..


Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku, podawać z tłuszczem i przyrumienioną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 07.05.2012 22:00
apetycznie wyglądają
ewelinapac 03.12.2010 15:28
smaczne, też bardzo je lubię
MAŁGORZATA108 29.11.2010 17:39
Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak