Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku

    1/2 kg
  • cukier

    2 szklanki
  • margaryna kostka

    1 kostka
  • woda

    1/2 szklanki
  • kakao

    5-6 łyżek
  • rodzynki

    1 małe opakowanie
  • herbatniki

    1 i 1/2 opakowania
  • orzechy włoskie

    1/2 szklanki
  • margaryna do smarowania formy

    1 łyżka
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę, cukier i margarynę zagotować. Kakao i mleko w proszku razem wymieszać i przesiać przez sito , aby nie było grudek. Po czym ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać orzechy, rodzynki, herbatniki i wafle. Wymieszać. Formę keksową wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę. Wstawić do lodówki w celu zastygnięcia. Po godzinie gotowe do podania

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ana00

22.02.2011 10:37
mmm pychota :)

eli82

20.02.2011 16:12
super

pacpaw

18.02.2011 20:31
słodkości...

kanu83

16.02.2011 20:27
Rewelacja

marta1371

04.02.2011 15:57
blok jest pyszny,bardzo lubię

TyTaN

08.01.2011 17:06
to jest pyszne..:)

polly66

07.01.2011 22:40
każdy chyba lubi:) a z orzechami laskowymi,marzenie:D

jarek4

09.12.2010 11:55
super

MAR3STA

07.12.2010 19:48
pyszny deser

Magda60

02.12.2010 10:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat