wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1/2 kg
  • boczek wędzony

    100 g
  • pieczarki

    200 g
  • olej

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1 kostka
  • wino czerwone

    1 szklanka
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wołowinę i boczek pokroić w kostkę,cebulę, marchew i pieczarki w plasterki.boczek i wołowinę krótko podsmażyć. na 2 patelni udus cebulę,pieczarki i marchew,a następnie oprósz mąką.podsmażone warzywadodaj do miesa i boczku.kostkę rosołu rozpuść w 1 szklance wrzątku, zalej nim mięso, dodaj wino i duż do miękkości.pod koniec dodaj przecier, sól i pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

15.12.2012 22:06
szkoda że nie ma foteczki

babcia

02.12.2012 13:38
ciekawa..

owocówka

28.10.2011 07:58
pycha

Joanna108

01.07.2011 13:09
mniam

grazia1

21.05.2011 20:03
super

Sylwia56

18.03.2011 23:09
fajne

Tika4444

18.01.2011 11:02
może być ciekawe

gośka

15.01.2011 17:28
no siostra czekam aż mnie zaprosisz

gosia47-47

31.12.2010 10:17
musze spróbować zrobić :)

agata1722

16.11.2010 18:36
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat