Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały posiekane 100 g
skórka otarta cytryny
Goździki całe Prymat
kilka szt.
Sklep Prymat
orzechy włoskie
25 dag
jajko
2 szt.
cukier puder
250 g
czekolada
1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

Czekoladę zagotować z 3 łyżkami wody.
Dodać jajka, cukier, mielone orzechy, gożdziki, startą skórkę z cytryny i posiekane migdały.
Całość wymieszać ręką. uformować wałeczek w roladę i dokładnie posypać cukrem pudrem.
w ten sposób przygotowaną masę zawinąć w biały papier i pozostawić na kilka dni, aby się wysuszyła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak