Mus kawowy

Mus kawowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    0/5 szkl
  • margaryna

    0/5 kostki
  • czekolada deserowa

    20 dag
  • kawa

    2 (drobno mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę zaparzyć,zalewając ją 2/3 szkl wody(najlepiej w ekspresie).Czekoladę połamać i stopić z masłem.Żółtka oddzielić od białek i zmiksować w kąpieli wodnej z letnią kawą.Zdjąć z ognia,dodać cukier i czekoladę z masłem.Ubijać ,aż masa przestygnie.Białka ubić na sztywną pianę.Pianę połączyć z wystudzoną masą czekoladową.Mus nałożyć do pucharków posypać kakao,wstawić do lodówki.świetnie smakuje z kokosankami lub ciasteczkami migdałowymi.Można do kremu dodać alkohol,mieszamy go z kawą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

08.06.2011 15:55
musowo dobry

romanrafal

06.12.2010 16:00
zobacze co z tego wyjdzie wydaje się ok.

rosik93

15.08.2010 14:44
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat