Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z budyniem i owocami
Schłodzone ciasto podzielić na pół, z każdej części uformować wałek o średnicy 3 cm. podzielić każdy na 16 równych plasterków i wylepić nimi foremki babeczek.
Foremki ułożyć na blasze i piec w gorącym ok 220 stopni C piekarniku 15 - 20 minut na złoty kolor.
Po upieczeniu ustawić na stolnicy \"do góry nogami\", a gdy przestygną lekko uderzać trzonkiem noża w dno foremek i wyjąć babeczki.
Nie ruszać dopóki nie ostygną.
Przyrządzić budyń wg przepisu na opakowaniu i lekko ostudzić.
Owoce umyć, osączyć.
Babeczki napełniać budyniem bezpośrednio przed podaniem, a na wierzchu ułożyć owoce, polać tężejącą galaretką (przygotowaną w mniejszej o 1/3 ilości wody, niż podana na opakowaniu).
Wstawić do lodówki na minimum 20 minut.