Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z ryżem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada
30 dag
żółtko jajek
8 szt
mleko
70 ml
migdały
12 dag
wanilia
laska
Sklep Prymat
cukier puder
12 dag
wafle
paczka
maslo1
1 łyżka
ryż
12 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z ryżem

Migdały obrać ze skórki i posiekać. Ryż rozetrzeć na masę, dodać migdały, 120 g czekolady startej, 120 g cukru, startą laskę wanilii i żółtka. Utrzeć składniki na gładką masę. Blachę do pieczenia wyłożyć waflami, wylać na nie masę, wyrównać powierzchnię i piec pół godziny w 180 stop. Pozostałą czekoladę roztopić z mlekiem. Polać czekoladą ostudzone ciasto, podawać po zastygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 28.11.2010 10:29
pierwszy raz taki widzę, ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak