Gąski

Gąski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • cukier puder

    15 dag
  • migdały

    5 dag
  • żółtka

    2 szt
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • masło

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Migdały zmielić. Do mąki dodać masło, posiekać nożem, połączyć z przetartymi przez sito gotowanymi żółtkami oraz migdałami i 5 dag cukrem. Zagnieść ciasto i pozostawić na 30 minut w chłodnym miejscu. Ciasto podzielić na kawałki o wadze 2 dag, uformować malutkie rogaliki, ułożyć w odstępach na blasze i upiec. Gdy lekko zżółkną, zdjąć gorące, ułożyć na półmisku i posypać pozostałym cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat