Razowe zacierki

Razowe zacierki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna razowa

    25 dkg
  • jajo

    1 szt
  • woda

    odrobina
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do maki wbic jajko, sól i dolac tyle wody aby wyszło bardzo twarde ciasto. Zetrzec je na tarce o dużych oczkach wprost do garnak z wrzącą wodą. Ugotowac do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

23.05.2011 10:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat