Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Knedle z kiełbaskami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
mąka
20 dag
jajko
1 sztuka
żółtko jajek
1 sztuka
przyprawa uniwersalna Kucharek
1 łyżka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
kiełbaski
4 sztuki
kapusta kiszona
17 dag
olej
4 łyzki
cebula
1 sztuka
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z kiełbaskami

Ugotować w mundurkach ziemniaki, obrać i jeszcze gorące zetrzeć, dodać do nich mąkę, sól, olej, jajo, vegetę, żółtko i zagnieść ciasto. Uformować z ciasta wałek i podzielić go na 16 części. Do każdej z nich dodać kawałek (2cm) ugotowanej kiełbaski i uformować knedle. Gotować je we wrzącej wodzie przez 15 minut. Knedle podawać z kapustą kwaszoną, która należy przygotować w następujący sposób: cebulę posiekać, obrumienić na oleju, dodać kapustę, vegetę, listek laurowy, wszystko razem dusić. następnie dodać wody i gotować, dopóki kapusta nie zmięknie. Na końcu dodać przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 13.06.2011 10:57
super
traktorek 21.11.2010 13:52
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak