Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarek, jajek i ogórków konserwowych
Sałatka z pieczarek to kilkuskładnikowy przepis na pyszną przekąskę. Co dodać do sałatki z pieczarek oprócz samych grzybów i ogórków konserwowych? W tym przepisie ważną rolę odgrywają również jajka ugotowane na twardo, które wraz z innymi składnikami tworzą ciekawe połączenie tekstur. Ogóreczki konserwowe są chrupiące, jajka na twardo kremowe i rozpływające się w ustach, a pieczarki mięsiste. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Przepis na sałatkę z pieczarek:
1. Pieczarki oczyścić i ugotować we wrzątku (około 5-6 minut), następnie odcedzić je i od razu skropić sokiem z cytryny.
2. Cebulę, ogórki i jajka bardzo drobno pokroić w kostkę.
3. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.
4. Wszystkie powyższe składniki dodać do miski, wsypać szczypiorek, nać z pietruszki i połączyć majonezem.