Gęś wiosenna

Gęś wiosenna

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęś

    1 sztuka
  • kasza kukurydziana

    50 dag
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 łyżeczki
  • cebula

    1 sztuka
  • goździki

    1,2 sztuki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • czosnek

    3-4 zabki
  • cukier

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gęś nasolić kilka godzin przed pieczeniem lub poprzedniego dnia. Przed samym pieczeń natrzeć wewnątrz Vegetą, a na zewnątrz posmarować olejem. Wstawić w brytfannie do piekarnika. Podczas pieczenia podlewać sokiem z mięsa. W międzyczasie przygotować dodatek. Zagotować 3/4 litra wody, dodać 1 łyżeczkę vegety, sól, podsmażone podroby, posiekany czosnek, pieprz, goździki, mieloną paprykę, cukier do smaku. Gotować dopóki podroby nie zmiękną. Na końcu dodać kasz kukurydzianą. Gotować mieszając, dopóki kasza nie zgęstnieje. Kaszę wlać do brytfanny na tłuszcz, na którym piekła ię gęś. na kasze położyć gęś i ponownie wstawić do piekarnika na 30 minut. podawac z sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

18.04.2011 10:16
dobre na swięta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat