Krupnik czeski

Krupnik czeski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    2 sztuki
  • kasza jęczmienna

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • żółtko

    1 sztuka
  • włoszczyzna

    1 (z kapustą)
  • kości wieprzowe

    1-1,5 z mięsem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy kości w osolonej wodzie przez 1-2 godziny lub do miękkości. Wtedy mięso wyjmujemy i obieramy. Na wywarze gotujemy kaszę i pokrajane warzywa. Mleko rozbić z mąką i żółtkiem, zaciągnąć zupę, włożyć pokrajane mięso. Przed podaniem posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat