Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krupnik czeski

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone
2 sztuki
kasza jęczmienna
1/2 szklanki
mleko
1/2 szklanki
mąka
1 łyżka
sól, pieprz
do smaku
żółtko jajek
1 sztuka
włoszczyzna
1 (z kapustą)
kości wieprzowe
1-1,5 z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik czeski

Gotujemy kości w osolonej wodzie przez 1-2 godziny lub do miękkości. Wtedy mięso wyjmujemy i obieramy. Na wywarze gotujemy kaszę i pokrajane warzywa. Mleko rozbić z mąką i żółtkiem, zaciągnąć zupę, włożyć pokrajane mięso. Przed podaniem posypać zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak