Sprawione ryby umyć,oddzielić mięso od skóry i ości.Cebule obrać,posiekać,zeszklić na oleju.Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć.Zemleć 1/2mięsa karpia z bułką i cebulą.Dodać pozostałe,rozdrobnione mięso,opłukane rodzynki,chrzan,żółtka,sól i pieprz.Masę wymieszać.Zawinąć w natłuszczoną olejem płócienną ściereczkę,obwiązać nicią i gotować w wywarze na wolnym ogniu ok.20min.Ugotowaną masę rybną wyjąć,obciążyć deseczką,ostudzić.300ml wywaru przecedzić,wymieszać z rozpuszczoną w 3łyżkach gorącej wody żelatyną,podgrzać,mieszając,doprawić solą i pieprzem.Przestudzić,przecedzić ponownie.Rybę pokroić w plastry,ułożyć na półmisku,udekorować pomidorkami i jajkami,zalać stygnącą galaretą.Schłodzić.