Qeusadillas z paluszkami surimi kukurydzą i ananasem.

Qeusadillas z paluszkami surimi kukurydzą i ananasem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki tortilli średnie

    2 szt.
  • żołty starty ser

    10 dkg.
  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • kukurydza w puszce

    1 łyżeczka
  • ananas z puszki

    1 plaster
  • paluszki surimi

    2 szt.
  • cebula czerwona

    0,5 szt.
  • sos tzatziki

    10 (gęsty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na tortillę posmarowaną oliwą, położyć łyżeczkę kukurydzy konserwowej, plaster ananasa pokrojonego w cząstki 1/8, paluszki surimi pokrojone na centymetrowe kawałki.Czerwoną cebulę pokrojoną w piórka przesmażyć z drobno posiekanym ząbkiem czosnku.Cebule z czosnkiem dodać do pozostałych składników.Całość przykryć startym żółtym serem. Nakryć drugą tortillą i smażyć na suchej patelni aż się przyrumienią.Pokroić na cztery części. Podawać z gęstym sosem tzatziki lub śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

26.04.2011 08:43
ciekawy przepis

Anna169Hosz

11.10.2010 06:07
Zawsze coś nowego, ciekawe jak smakuje?

rosik93

07.08.2010 16:07
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat