Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka karmelowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
2,5 szklanki
cukier
4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka karmelowa

Z połowy porcji cukru przygotować karmel, rumieniąc cukier na rozgrzanej patelni i rozpuszczając go w zimnej wodzie. Mleko zagotować z pozostałym cukrem. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Wszystkie składniki wymieszać, odstawić do skrzepnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak