Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ORZECHOWIEC

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
50 dag
cukier
20 dag
płynny miód
2 łyżki
margaryna
1
jajko
2
MASA ORZECHOWA:
miód
2 łyżki
cukier
10 dag
masło
10 dag
Krem:
mleko
2 szkl
budyń śmietankowy
1
margaryna
1
cukier puder
15 dag
orzechy włoskie
25 dag
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ORZECHOWIEC

Wszystkie składniki ciasta wymieszać i dokładnie wyrobić. Podzielić na dwa placki. Jeden upiec w tortownicy około 20 minut w 180 C.
MASA ORZECHOWA:
W czasie gdy placek sie piecze stopić masło z miodem i cukrem, dodać orzechy, wymieszać, ostudzić.Do tortownicy włożyć drugi przygotowany placek, rozsmarować masę orzechową i upiec( masa orzechowa stężeje po wystygnięciu).
KREM:
Ugotować budyń na mleku, wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać zimny budyń, utrzeć na puszysty krem.
Kremem posmarować placek z masą orzechową, przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak