Przepis i sposób przygotowania na: Roladka boczkowa z sosem sojowym i ryż groszkiem i oliwkami
Schab pokroić drobno, kapustę pokroić w kostkę , cebulę drobno posiekać.. przysmażyć wszystko razem na łyżce oleju, dodać sos sojowy cynamon i imbir, doprawić pieprzem.. dodać sezam i wszystko przysmażyć az do wyparowania nadmiaru płynu.. Na boczku ułożyć żółty ser, i wyłożyć nadzienie.. przy pomocy foli aluminiowej zrolowac i zawinąć w folię .. (matową stroną na zewnątrz) Piec w temp 220 st ok 1 godzinę.
Ugotować ryż na półmiękko wysypać z woreczka do garnka, dodać groszek i poktojone w plasterki oliwki, Podlać bulionem i doprawić do smaku solą, dodać trochę koperku i szczypiorku.. Postawić na ogniu i mieszając ogrzewać ok 5 - 7 min.
Danie podawać z surówką z kapusty pekińskiej i cebuli oraz pomidorem posypanym szczypiorkiem.