Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaczana rolada

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
10 sztuk
mąka pszenna
1.1/2 szklanki
jajko
2 sztuki
cebula
1 sztuka
masło
2 łyżki
koperek
1/2 szklanki
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
śmietana 12%
1/2 szklanki
wędlina
30 dag
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana rolada

Wędlinę i cebulę pokroić w kosteczkę oraz podsmażyć na złoty kolor.
Ziemniaki skręcić przez maszynkę, dodać jajka, mąkę i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić ścisłe ciasto i rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką, podsmażoną cebulę i wędlinę rozsmarować na cieście, posypać pietruszką, zwinąć roladę.
Roladę przełożyć do wysmarowanej formy, polać stopionym masłem. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor (mi to zajęło około 35 min). Podawać gorącą z dodatkiem surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 16.02.2011 10:59
nowy sposób na ziemniaki...
kot_pankracy 02.12.2010 18:51
smaczne i efektowne
4muffins 01.12.2010 21:11
świetny pomysl i jak ładnie wygląda na talerzu
Anna169Hosz 30.11.2010 11:03
Bardzo ciekawy pomysł i smakowo i estetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak